Der wettkampf der Burgbaumeister

Dit spel met Duitse titel is oorspronkelijk een spel met de Franse naam : 'C'est mon Fort!'. Een echte officiële Nederlandse of Engelstalige naam is er niet, maar die kan je best wel afleiden uit de 2 beschikbare namen.


Der wettkampf der Burgbaumeister is een leuk familie kaartspelletje gebaseerd op memory en strategie. Het bestaat uit een stapel kaarten waarbij de genummerde kaarten stukken muur moeten voorstellen. Elke speler moet namelijk een muur van kaarten bouwen in stijgende volgorde. Dit moet wel een spel zijn dat president Trump graag speelt als hij op vakantie gaat tegen de Mexicaanse grens.


Alle kaarten worden gedekt geplaatst in het midden van de tafel. Elke speler start het bouwen van een muur met een kaart met nummer 1. Tijdens een speelbeurt kiest de speler een kaart uit het midden van de tafel, en laat deze dan aan iedereen zien wat er op staat. De speler zal nu beslissen om deze kaart te houden en aan de juiste kant van de muur te leggen, of om de kaart gedekt terug te leggen. Het einde van het spel gaat van start als een speler zijn 10 kaart gebouwd heeft. De speler met een muur met de meeste punten is de winnaar van het spel.

Een filmpje van Cliquenabend kan je hier bekijken :

https://vimeo.com/162239880

Dit spel werd geschonken door Moses. Verlag en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 20 minuten


Reacties

Populaire posts