Dynasties: Heirate & Herrsche

Vooraleer jullie in paniek wegrennen : dit is geen spel over een foute Tv-serie uit de jaren 80. Dynasties is een spel dat zich afspeelt tijdens de Renaissance. Dat was een periode dat de economie in Europa een enorme groei kende. Om van deze groei te kunnen profiteren, kozen grote dynastie├źn voor samenwerking. Ze wisten immers dat ze gezamenlijk meer konden bereiken.


De vraag is nu : wie gaat er aan de haal met het grootste stuk van de koek ? Dat zullen jullie zelf moeten uitvechten in dit spel. De spelers maken overeenkomsten, en of ze dit doen als eigen actie, of als reactie op het gedrag van de medespelers, maakt hun eigenlijk niet uit. Vorsten en vorstinnen trouwen, handelen en delen, om samen hun macht te versterken.


Bijkomend aan deze tactische en strategische beslissingen, zal een portie geluk ook een rol spelen, want niet elk huwelijk zal zo goed lopen als eerst gedacht. Maar genoeg vissen in de vijver, misschien kan een ander huwelijk wel meer succes en invloedspunten opleveren ?

Een gedetailleerd filmpje hoe je het spel speelt inclusief beoordeling kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Hans im Gluck en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.
Dynasties is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


 Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 60 - 90 minuten


Reacties

Populaire posts