Gecko Ballett / Stapelkerle

F-hein spiele kennen we vooral van hun unieke puzzel en memo spellen. Vandaag mogen we jullie er 2 nieuwe voorstellen : Gecko Ballett en Stapelkerle.

Gecko Ballett :

© F-Hein-Spiele

Gecko Ballett is een spannende memorie variant voor 4 spelers. Op elke kaart zie je 4 verschillende dansende gekko's. De spelers trachten te onthouden welke gekko's waar aan het dansen zijn, en daarna worden de kaarten gedekt op de tafel gelegd. Een houten gekko die als dobbelsteen dient wordt in de doos van het spel gelegd en dan wordt er geschud met de doos.

De speler die actief is moet nu proberen uit te vissen of de gedobbelde gekko op de 4 verschillende kaarten voorkomt, of hij kan 2 kaarten zonder deze gekko afdekken. Is jou dat gelukt, dan krijg je deze houten schijf/gekko. Als alle schijven verdeeld zijn is de speler met de meeste schijfjes de winnaar.

Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 5 jaar

Stapelkerle :

 Een traditioneel act in een circus zijn de acrobaten die met zijn allen een piramide vormen. In dit spel mogen jullie allen zulk een potige kerel spelen. Langzaamaan bouwen jullie een piramide, hand op hand, voet op voet en zo verder.


Wie van de spelers kan de laatste stapelkerel zetten ? Je kan dit spel ook op je eentje spelen, waarbij er met alle kaarten een piramide moet ontstaan, maar opgelet : de juiste kleuren van de tshirts en broekjes moeten kloppen. En kort maar leuk spelletje voor de jongste spelers.

Aantal spelers : 1 - 2
Leeftijd : vanaf 5 jaar

Deze spellen werden geschonken door F-hein spiele en zijn vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke. 


Reacties

Populaire posts