Kullerhexe

Bij Kullerhexe mogen de spelers een heks doorheen het bos loodsen op zoek naar haar verloren voorwerpen.


De speldoos zal in dit geval ook als spelbord fungeren. Als eerste moet je de boompjes op hun plaats in het bord steken. De stapel kaartjes met voorwerpen worden geschud en gedekt als een stapel naast de doos geplaatst. De zandloper wordt omgedraaid en in het midden van de doos vast geklikt. De heks komt op het bord te staan en dan is het aan de spelers.


Door de 4 handvaatjes op de hoeken van het spelbord moeten de spelers de heks, die beweegt via een metalen bal, navigeren naar het eerste voorwerp. Dat eerste voorwerp wordt omgedraaid van de stapel met voorwerp kaartjes. Zodra de heks zich in het rondje van dat voorwerp bevindt, mag de volgende kaart open gedraaid worden. Het gevonden voorwerp kaartje mag door de speler die de heks bestuurd heeft, in een gaatje van het spelbord gestoken worden. Maar opgelet : onderweg kan de heks haar hoed verliezen aan de laaghangende takken van de bomen, of in een gat van het speelbord terecht komen. In dat geval is de ronde onmiddellijk gedaan en mag de volgende speler aan de beurt.
In het andere geval komt de volgende speler aan de beurt als de zandloper leeg is.


Wie op het einde van het spel de meeste kaartjes in zijn vakje kon steken is de winnaar.
Een Duitstalig filmpje hoe je dit spel moet spelen kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door 3 magier spiele en is in februari het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts