Luther - Das spiel

Met zijn '95 Theses' die de tekortkomingen van de kerk serieus in vraag stelde, heeft Martin Luther de wereld veranderd. De spelers spelen hier de rol van Luther zijn tijdgenoten, en zullen in zijn voetsporen treden en de steden bezoeken waar hij gewerkt heeft.


Door dit te doen zullen ze belangrijke compagnons tegen komen, en ze zullen eventueel het beroemde portret van Luther namaken, origineel geschilderd door Lucas Cranach.
Zodra dit portret volledig is, zal er een finale ronde gespeeld worden, en wint de speler met de meeste overwinningspunten.

Het spel zal enkele rondes duren. In elke ronde kiest elke speler 2 bevoorradingskaarten. Deze kaarten worden gebruikt om te reizen van locatie naar locatie, en om ervaringspunten te scoren. In de bestemmingslocatie krijgt de speler de portret tegel. Met deze tegels verdienen de speler ervaringspunten op het einde van het spel. Hoe meer verschillende portret tegels een spel kan verzamelen, hoe meer punten hij zal scoren. Bijkomend zal de speler die de meeste tegels heeft verzameld ook punten krijgen.


De spelers kunnen extra punten scoren tijdens het spel door een Luther portret kaart te spelen die overeenkomt met een afdektegel. Hierbij zal deze speler helpen aan het blootleggen van het Luther portret. Eenmaal dit portret helemaal open is, zal er een laatste ronde gespeeld worden voor het spel ten einde is.

Een filmpje van BoardgamegeekTV is hier te bekijken :


Dit spel werd geschonken door Kosmos en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts