Macroscope

Marcroscope is een spel dat bestaat uit een doosvormig toestel, bedekt met kartonnen tokens. Dit toestel is volgeladen met 200 dubbelzijdige kaarten, waarbij elke kaart overeenkomt met hoe je een zwarte en witte lijn tekent.


Tijdens een speelbeurt mag de actieve speler met 2 dobbelstenen dobbelen, en mag daarna 1 of 2 tokens van de doos verwijderen die overeenkomen met de daarnet gedobbelde getallen. Als je een token weg neemt, zie je door het gat in de doos een stukje van een tekening dat onderin zit. Als de speler wil, mag deze een gokje wagen wat die tekening moet voorstellen. Daarna wordt de kaart uit de doos getrokken om te zien of de gok juist is. Als dat het geval was, scoor je zoveel punten afhankelijk van hoeveel tokens er al weg waren. Indien het fout was, verlies je punten. Na 10 rondjes wint de speler met de meeste punten.


Je denkt vast en zeker dat dit kinderspel is, maar niets is minder waar. Het is erg moeilijk om door slechts 1 gaatje te gluren en daardoor het verschil te zien tussen pakweg een neushoorn of een pizza. Denk eraan dat dit slechts enkele zwarte lijntjes op een wit papier zijn. En probeer zo snel mogelijk juist te raden, des te meer punten je zult scoren.

Een filmpje van The Dice Tower kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Lifestyle boardgames en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts