Motion pictures

Motion Pictures is een kaartspel dat gebruik maakt van een handmanagement system waarbij je een set moet verzamelen en je deck moet uitbouwen.


In het begin van het spel zijn er enkele beschikbare projecten voor de spelers waarin ze het tegen mekaar kunnen opnemen. Elke beurt kan een speler kiezen tussen 3 acties : filmen, huren en dingen herschikken. Terwijl je aan het filmen bent plaatst deze speler een filmmaker op een beschikbaar project. Indien de voorwaarden voor dat project voldaan zijn, mag de speler dit project op zijn scorestapel plaatsen.

Als je iemand aanneemt, neemt die speler een geavanceerd filmmaker op hand vanuit de rij op tafel, en legt een andere filmmaker af die dezelfde specialiteit heeft. Geavanceerde filmmakers hebben meerdere en speciale vaardigheden. De re-cast actie laat de speler toe om een nieuwe kaart te trekken van zijn stapel door eender welke andere kaart vanop hand weg te leggen.


De 4 soorten van projecten hebben verschillende behoeftes : films hebben kennis nodig gebaseerd op hun moeilijkheid. TV series hebben een bepaald aantal of behoeftes nodig, waarbij er bepaalde behoeftes niet mogen tussen zitten. Reclamefilmpjes hebben speciale behoeftes nodig. Tot slot is er nog een trilogie waarbij alle spelers een filmmaker in het geheim kunnen plaatsen tijdens het verloop van het hele spel.


Nadat een project klaar is, wordt het vervangen door een volgende van de stapel. Zodra deze stapel leeg is spelen de spelers nog een laatste ronde en dan is er 1 tijdsperk gedaan. Het spel is ten einde na 4 tijdperken en dan is er een finale score moment.

Een interview door BoardGameGeekTV kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Drawlab Entertainment en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 30 - 45 minuten

Reacties

Populaire posts