Mystic Vale + Vale of Magic

Er is een vloek uitgesproken over de Valley of Life. Je hoort de natuurgeesten luidop roepen voor hulp, de druïde clans zijn gearriveerd en ze zijn besloten om hun magisch kunnen te gebruiken om het land te herstellen en om de geesten te redden. Er zal moed voor nodig zijn, maar er ligt ook gevaar op de loer. De vloek is genadeloos voor diegene met teveel kracht.


Bij Mystic Vale zullen de spelers de rol aannemen van zulke clan van druïdes, en gaat proberen de vloek op te heffen over dit land. Elke beurt speel je kaarten op jou speelveld om krachtige hulpmiddelen en nuttige vale kaarten te verkrijgen. Gebruik jou krachten verstandig, of je zult sneller gedaan hebben met spelen dan je eerst gedacht zult hebben. Zorg er wel voor dat je de meeste overwinningspunten scoort natuurlijk.


Dit spel maakt gebruik van het innovatieve systeem waarbij kaarten getrokken worden, waarmee je niet alleen je eigen deck opbouwt, maar de kaarten in je stapel afzonderlijk opbouwt. Zo is het mogelijk elke speelkaart aan te passen aan de strategie die jij wil volgen. De kaarten die je bouwt zijn transparant en slechts op sommige plaatsen bedrukt. Je schuift de kaarten in speciale sleeves. Doordat de kaarten transparant zijn, kan je er meerdere over elkaar schuiven in de sleeve. Een voorwaarde is wel dat de print van de verschillende kaarten niet over elkaar komt te vallen. Op deze manier kan je zelf sterke kaarten samenstellen. Er zijn oneindig veel combinaties mogelijk.


Vale of Magic is een eerste uitbreiding die 54 nieuwe kaarten heeft en 18 nieuwe vale kaarten. Hierdoor krijgen de spelers meer opties en kunnen er nog meer combinaties gemaakt worden. Deze uitbreiding kan je onmiddellijk in het basisspel mengen., en hebben effecten zoals 'als je deze kaart koopt' op enkele van de vale kaarten.


Een filmpje van Tom Vasel kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door AEG en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.
Mystic Vale en Vale of Magic zijn te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 45 - 60 minuten


Reacties

Populaire posts