Red 7

Red7 is een competitief kaartspelletje waarbij je als doel hebt niet uitgeschakeld te worden tegen het einde van je beurt. De spelers zullen combinaties van geluk en strategie moeten gebruiken om aan de leiding te blijven als ze een spelletje Red7 willen winnen.


Er zal een bepaalde kaart in het midden van de tafel gelegd worden, die in de handleiding beschreven wordt als canvas. In totaal zijn er 49 kaarten die onderverdeeld zijn in 7 kaarten van 7 verschillende kleuren. Elke kaart heeft ook een getal van 1 tot 7, waarbij de hoogste waarde 7 op de rode kaarten staan. Het is eerst het getal dat aangeeft hoe sterk een kaart is, pas daarna de kleur. Maar dat is niet het enige dat de waarde zal bepalen. Elke kleur heeft zijn eigen regels die de bepalende factor kan beïnvloeden.


Om het spel te starten komt de rode canvas kaart dus in het midden. Daarop staat de eerste regel die moet gevolgd worden om de winnaar te kennen. Deze regel kan gedurende het spel veranderen. Iedere speler krijgt 7 kaarten op hand en krijgt een random open kaart. De speler links van de hoogste open kaart mag het spel starten. Tijdens je speelbeurt moet je 1 van deze 3 acties ondernemen :
* speel een kaart bij je palet
* speel een kaart op de canvas
* speel een kaart op de canvas en bij je palet


Een kaart spelen op de canvas zal de regel veranderen die de conditie om te winnen zal bepalen. In dit spel is het erg belangrijk om te verstaan wie aan het winnen is. Een voorbeeld van zo een regel is : wie het meestal aantal even kaarten heeft. Als een speler in zijn beurt niet kan spelen om ervoor te zorgen dat hij in zijn beurt terug aan de kop staat, zal deze uitgeschakeld worden. Dit is ook van toepassing als je zonder kaarten komt te zitten. De laatste overgebleven speler mag alle kaarten in zijn palet, en de getallen op deze kaarten gelden als overwinningspunten.

Het filmpje van The Dice Tower kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Lucrum Games en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 10 minuten

Reacties

Populaire posts