Rhodes

We schrijven het jaar 292 voor Christus. Het Colossus standbeeld symboliseert de rijkdom van het Griekse eiland Rhodos. In de TV serie Game Of Thrones komt er een eiland voor met bijna een identiek beeld. Dat eiland is het financiƫle hart van het GoT universum. Het beeld is een reusachtige man die met zijn benen open staat, waaronder de schepen de haven komen binnen varen.


Vele Egyptische boten komen in de haven aan met goud aan boord. De Griekse landbouwers produceren goederen op hun land. Om uit te kunnen breiden en te ontwikkelen, hebben ze een inkomen nodig, dus varen ze naar de haven met de goederen vanop hun land. Ze weten dan nog steeds niet hoeveel hun olijven, druiven, graan en geitenmelk deze keer zal opbrengen.


Rhodes is een luchtig familiespel, al doet de speelduur anders vermoeden, waarbij er veel interactie is tussen de spelers. Er zijn verschillende tactische en strategische opties die je kan overwegen, en dit spel bevat een uniek dynamisch marktsysteem dat aangedreven wordt door de schepen die de haven komen binnen gevaren. Deze schepen bepalen automatisch de prijs van de goederen die in de haven worden aangeboden. Alle spelers hebben gezamenlijk controle hierover. Ga jij je goederen verkopen, of zullen je verse producten in je magazijn terecht komen om in volgende rondes te gebruiken ? Slimme handelaren profiteren van de mogelijkheden op de markt, maar dit schept ook nieuwe mogelijkheden voor de boeren die inkomen ontvangen als de andere spelers hun goederen kopen.


Interactie op de markten, productie en spelers volgorde zullen je voor boeiende dilemma's stellen. Enkel boeren zullen hun land uitbreiden aan de hand van hun winsten. Andere ontwikkelen dan weer vaardigheden om de markten te omzeilen of om overwinningspunten te scoren. Het is zelfs mogelijk om een monopoly van goederen te maken. De spelers die met oogkleppen op spelen en slechts 1 mogelijke strategie volgen zullen weinig kans maken om als winnaar uit de bus te komen.

Een Nederlandstalig filmpje van Nox Spellenzolder kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door The Game Master en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.
Rhodes is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2 - 5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 90 - 120 minuten

Reacties

Populaire posts