Snowblind: Race for the Pole

Snowblind is een spel waarbij je je geluk tot het uiterste kunt drijven, met het bijhorende risico management via dobbelstelen, voor 1 tot 4 spelers. De spelers nemen de controle over een Zuidpool expeditie die een wedstrijd aangaan om het snelste op de Zuidpool te zijn.


Het doel van het spel is om de meeste prestige punten te verzamelen. Hoe verder je kapitein vordert, en des te meer mannen de Antarctische winter overleven op het einde van het spel, des te meer prestige punten jou expeditie zal krijgen. Maar hiervoor zal wel een deftig beheer van de kratten, eten en kampen nodig zijn. Zonder voorraden zullen je expeditie leden niet overleven.


Het spel gaat over een serie van rondjes. In elke ronde mogen de spelers zo veel acties ondernemen als ze willen, toch van de beschikbare acties. Hierbij hoort het nemen van een risico dobbelsteen van het actiebord, deze toevoegen aan de voorraad dobbelstenen, en dan de overeenkomstige actie uitvoeren. Spelers hebben ook de mogelijk om te passen. Enkele van de beschikbare acties zijn het bewegen van de expeditie leden en kratten, jagen naar eten, onderzoek verrichten en kampen bouwen.


Nadat een actie uitgevoerd is mag de actieve speler al zijn dobbelstenen werpen. Hoge getallen resulteren in het verlies van kratten en voedsel, expeditie leden die geveld worden, en blootstelling aan de element enz ...  Door het bouwen van kampen en samen te blijven (als een bedrijf) kan deze laatste al verminderd worden. Een ronde is ten einde als alle spelers passen. Dan zal er een weerkaart getrokken worden dat extra spanning met zich kan meebrengen. Daarna start de volgende ronde. Zodra de pakijs kaart getrokken word uit de stapel, wordt er nog 1 rondje gespeeld voor het spel ten einde is.

Een Engelstalig filmpje uit Spiel 2016 te Essen kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Pleasant Company Games en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 - 60 minuten

Reacties

Populaire posts