Tinker tailor

Tinker Tailor is een vrij vlot en simpel kaartspelletje voor 3 tot 6 spelers waar je setjes probeert te maken en elke beurt een rol kiest die je wil spelen. Jou doel is zoals de meeste andere spellen om de meeste punten te scoren.


Je kan dit spel best bekijken als een ideaal tussendoortje of een algemeen familiespelletje.  De spelers scoren punten via de geld kaarten of door de goederen kaarten. Hoe meer goederenkaarten een speler bezit van een bepaalde soort, met een maximum van 8 stuks, des te hoger de waardes van die kaarten. De spelers kunnen ook bonus punten verdienen door het verzamelen van alle 5 de soorten goederen : brood, vis, wijn, kleding en edelstenen.


Elke beurt zal elke speler een rol kiezen. Die rol zal bepalen welke actie je mag of kan uitvoeren. De spelers die de beste keuzes maken en hun acties gewiekst kunnen uitvoeren hebben een grote kans om als winnaar uit de bus te komen. Enkele van die rollen zijn de Tinker, de Tailor, de soldaat en de matroos. Met deze kaarten kan je een kaart van de markt nemen. De rijkaard mag de hoogste geldkaart van de markt nemen. De arme mag dan enkel de laagste geldkaart nemen. De bedelaar zal brood en geld van de spelers vragen.

De oude man trekt geldkaarten met een vermenigvuldigingsfactor, de handelaar kan alle goederen kaarten van een bepaalde soort van de markt nemen. Er zijn zo nog een heleboel karakters zoals de cipier, de dief, de piraat of de schurk.

Een filmpje van The Dice Tower is hier te bekijken :


Dit spel werd geschonken door Medusa Games en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3 - 6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 - 60 minuten

Reacties

Populaire posts