4 the birds

4 the birds is een bordspel waarbij je een strategie moet toepassen waarbij je jou bek en klauwen zult moeten gebruiken - en een beetje geluk - om als eerste 4 van jou vogels in een boom te krijgen.

Deze boom is echter druk bezet door een leger aan andere vogels, de tegenstanders, die proberen om hetzelfde te doen. Het is een constant wikken en wegen tussen - zal ik nu mijn eigen vogels in de boom proberen te krijgen of zal ik eerder de vogels van de andere spelers blokkeren. Er heerst een waar luchtgevecht tussen onze vrienden met pluimen, en dan moet er nog rekening gehouden worden met de vogels met minder goede bedoelingen, die niet tot een bepaalde speler behoren. Kraaien en haviken kunnen wel eens roet in het eten komen gooien.


Het spelverloop is vrij eenvoudig. Elke speler dobbelt met 2 dobbelstenen tijdens zijn beurt die dan de coördinaten voorstellen op het speelbord. Dat speelbord bestaat uit een grote boom. De speler mag dan zijn 6 vogels plaatsen en bewegen op het bord. Elke beurt heeft de speler de keuze om een vogel te plaatsen op de gedobbelde plaats, of om 1 van de 7 actie kaarten te spelen. Die actiekaarten zullen je helpen om de winnende formatie van 4 vogels te vormen. Zo een formatie kan een vierkant of een lijn in de boom zijn.


4 the birds is snel en gemakkelijk te leren, heeft een mooie balans tussen geluk en strategie, heeft een uniek mechanisme als vogels vechten om eenzelfde plaats. Een spel ideaal voor ruimte en getallen herkenning voor kleinere kinderen, maar ook volwassenen zullen er plezier aan beleven.

Een filmpje over dit spel kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Breaking Games - Admagic en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 - 30 minuten

Reacties

Populaire posts