Black Dog

Iedereen heeft vast wel eens 'mens erger je niet' gespeeld in hun kinderjaren. Het spel waarbij je mekaar kon 'kloten' dat het niet mooi meer was. Schmidt Spiele heeft een variant op dit spel : Black Dog, maar de factor 'kloten' neemt hier nog drastischer toe !


De bedoeling is nog steeds om al je pionnen in het midden van het speelveld te krijgen.  Via allerlei kaarten kan je acties uitvoeren tijdens je speelbeurt. Zo is er bijvoorbeeld de magneet kaart. Speel je die kaart, mag je jou pion verplaatsen totdat je een volgende pion tegen komt. Verder zijn er nog kaarten waarmee je andere acties kunt kopiĆ«ren.


Nieuw hier is de 5de speler : de blackdog. Via zwarte kaarten mag jij x aantal vakjes verder bewegen, maar de zwarte pion gaat dan ook verder, met alle gevolgen van dien, want wie ingehaald wordt door de black dog, vliegt van het spelbord terug naar zijn startpositie. Op verschillende hoeken vinden we ook een hondenpoot als symbool. Komt jou pion daarop, dan mag je aan het rad in het midden van het spelbord draaien. Daardoor zullen alle pions die op de cirkel staan oftewel verder oftewel terug bewegen. Het is namelijk de actieve speler die mag kiezen in welke richting het rad gaat draaien.

Een Engelstalig filmpje van BoardgameGeekTV kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Schmidt Spiele en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 - 45 minuten

Reacties

Populaire posts