Covert

In deze Covert moet je jouw netwerk van spionnen controleren, gegevens verzamelen en codes ontcijferen. Het is een spel waarbij je tactisch de dobbelstenen moet plaatsen, setjes dient te verzamelen, met als setting de Koude Oorlog in Europa.

 
De spelers wedijveren om missies met hoge risico's te volbrengen door hun agenten in te zetten en de nodige materialen bij mekaar te sprokkelen, en dit allemaal met een half oog op de toekomstige missies, en rekening houdend met de voortgang van de tegenstanders.
 

Elke ronde dobbelen de spelers beurtelings en wijzen deze toe aan de verschillende acties, zoals hun agenten bewegen, het nemen van agenten kaarten, vervolledigen en nemen van missiekaarten enz.
De dobbelstenen worden op actiecirkels geplaatst op zulke manier dat het getal op hun dobbelsteen gelijk is aan de dobbelsteen die er reeds lag. Maar wees gerust, een goed spion heeft altijd een backup plan, en er zijn altijd manieren om problemen op te lossen.


Covert combineert een simpel spelprincipe met voldoende diepgang dat de spelers toelaat om speciale combinaties van kaarten en eigenschappen te gebruiken, om zo toch hun missies af te werken en hindernissen te nemen. Je moet gewoon er slim gebruik van maken.
 
Rahdo Runs Through filmpje kan je hier bekijken :
 
 
Dit spel werd geschonken door Renegade Game Studio en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.
 
 
 
Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 - 90 minuten

Reacties

Populaire posts