Dreams

Dreams is een spel van perceptie en intuïtie dat bestaat uit 72 grote mooie geïllustreerde kaarten, gemaakt door 8 verschillende artiesten.


In elke ronde worden er 4 tekeningen open gedraaid. De spelers zijn goden die één van deze figuren de nachtelijke lucht insturen als een nieuwe sterrenstelsel. Welke figuur er de lucht in wordt gestuurd zal bepaald worden op zulke manier dat alle spelers, met uitzondering van 1 speler, weten over welke figuur het gaat. Die speler die het nog niet weet probeert dit geheim te houden voor de rest tijdens deze ronde.



Ster voor ster tekenen de spelers deze figuur in de nachtelijke hemel, dat in dit spel wordt voorgesteld door een centraal bord, totdat alle sterren geplaatst zijn. Er bestaat er grote kans dat verschillende spelers de nadruk leggen op bepaalde aspecten van de figuur dan de anderen. Na het plaatsen van de sterren, proberen de Goden te weten te komen wie de speler is die er geen idee van had welke figuur hij in de lucht aan het zetten was. Tegelijk probeert deze speler te raden over welke figuur het gaat. Het juiste evenwicht zoeken tussen de onwetende speler in het ongewisse te laten en jezelf niet verdacht maken bij de andere spelers is de sleutel tot succes.

Een filmpje van The Dice Tower kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Zoch Verlag en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 3-6
Leeftijd :
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts