Eight Epics

Eight Epics is een coöperatief dobbelspel waarbij de heldhaftige spelers verschillende crisissen moeten overkomen via de beschikbare krachten die ze hebben. De capaciteit van een held is jammer genoeg gelimiteerd, dus je zal een ramp moeten voorkomen voordat je al je krachten op gebruikt hebt.Je kan dit spel op je eentje spelen, of tot en met 8 spelers. Er zijn 8 verschillende karakters beschikbaar, en elk karakter zal gebruikt worden in het spel, onafhankelijk van het aantal spelers. Elke speler heeft toegang tot 1 karakter en de andere karakters zijn beschikbaar tot de overige spelers in een gezamenlijke pool. Elke karakter heeft een eigen speciale kracht die je kan wijzigen met een dobbelsteen.


Het doel van het spel is om het op te nemen tegen een reeks rampen. Elke ramp heeft bepaalde taken die je moet uitvoeren, meestal via de dobbelstenen. Alle taken moeten volledig worden uitgevoerd, in de volgorde zoals die op de kaart van de ramp staat. Pas dan is deze ramp verslagen. Enkele van de taken kunnen zijn : gooi een totaal worp met de dobbelstenen die hoger of lager is dan X, of dobbel bepaalde combinaties bij mekaar.

Tijdens een spelers beurt kies je een karakter en dan kan je die zijn speciale kracht gebruiken of bepaalde dobbelstenen herdobbelen. Je kan dit verschillende keren doen, maar dat kost je levenspunten. Eenmaal een karakter gekozen, mag deze niet meer aantreden voor deze ramp. Om het spel te winnen moeten de spelers 6 rampen kunnen verslaan, zonder alle karakters op te gebruiken.

Een filmpje van The Dice Tower is hier te zien :


Dit spel werd geschonken door AEG en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.
Eight Epics is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 1-8
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 15 - 60 minuten

Reacties

Populaire posts