Kanagawa

In Kanagawa ben jij een student schilder, en je tracht jezelf te bewijzen door je studio uit te breiden en door een harmonieuze schilderij te maken. Het is eenvoudig aan te leren : slechts 10 minuutjes door de handleiding gaan en je kan starten met het spel.


Elke speler zal een willekeurige starttegel trekken met een landschap dat je al kan schilderen, zoals een woud, berg, vlakte of oceaan, 2 penselen, 1 beweging en een print met een seizoen. Punten scoor je aan het eind van het spel en zijn gebaseerd op de puntsymbolen in jou schilderij en je studio, het totaal aantal kaarten in je schilderij, de langste sequentie van identieke seizoenen, volledige diploma tegels en de grootmeester pion.


 Elke ronde mag de startspeler - die de grootmeester pion heeft - evenveel leskaarten trekken als er spelers zijn, en ze op de eerste rij van het bord leggen. Deze kunnen zowel open als gedekt komen te liggen. Nu heb je de keuze om te passen en te wachten op meer kaarten, of om een kolom te kiezen, die kaarten te spelen en het bijkomende diploma te nemen. Bij het spelen van de kaarten mag je nog kaart toevoegen om je studio te verbeteren, waardoor je meer borstel bewegingen kunt maken of een nieuw landschap kunt beheersen. Het toevoegen van een kaart moet dan wel overeenstemmen met de combinatie van borstel en landschap die op de leskaart staat.

Heel vaak ga je in dit spel de situatie tegenkomen dat je dingen wilt doen, maar dat je die nog niet kunt uitvoeren. En verder zit het element 'hoe ver zal ik gaan' er in. Je krijgt bijvoorbeeld een diploma als je 3 bomen hebt getekend. Neem je dat diploma, met als gevolg dat je van die kolom nooit nog een diploma mag nemen, of ga je toch nog verder om een beter diploma te behalen ?

Een filmpje van The Dice Tower kan je hier bekijken :Dit spel werd geschonken door Iello en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.
Kanagawa is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.
Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts