Kilt Castle

Fan van spellen waarbij je een gebied moet controleren om punten te scoren ? Speel je liefst simpele maar toch erg interactieve spellen ? Bekijk dan zeker deze Kilt Castle eens een keertje, want dit klassiek Euro spel zal volledig aan je wensen beantwoorden.


Het spelbord toont een raster van 5 op 5 vierkanten. Er worden 10 kaarten naast het speelbord geplaatst naast de eerste 4 rijen in stapels van 4, 3, 2 en 1 kaart. Tijdens een speelbeurt neemt de speler een open kaart van één van de stapel naast het spelbord en plaatst deze in een andere rij, maar altijd in de richting van de wijzers van de klok. Alle spelers wiens kleur op die kaart staat, en dat kunnen er 1 of 2 zijn, mogen dan een nieuwe toren bouwen of mogen bovenop de toren van iemand anders bouwen - tenminste als het in die rij is.


Het bouwen van een toren op een vrije plaats is gratis, terwijl het boven bovenop iemand zijn toren zoveel ducaten kost als het aantal verdiepingen dat reeds gebouwd was. De speler kan beslissen om een puntentelling te laten plaats vinden door de laatste kaart van een stapel te verplaatsen. Hoge torens zijn in dit spel een goede manier om grote aaneen gesloten gebied op te eisen en om veel ducaten te verzamelen.

Het filmpje van The Dice Tower is hier te bekijken :


Dit spel werd geschonken door Zoch Verlag en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts