Mistfall - heart of the mist

De personen die nog nooit van Mistfall hebben gehoord, zullen hier eens een kijkje moeten nemen. Deze Heart of the Mists is een op zich zelf te spelen uitbreiding op dit spel. Je hoeft het origineel spel dus niet te hebben om dit te kunnen spelen.


Mistfall: Heart of the Mists is een avonturenspel aan de hand van  kaarten waarbij de spelers moeten samenwerken. De setting is een mysterieuze, rare, spookachtige wereld. Het spel gaat verder waar Mistfall stopte, en bevat nieuwe helden, vijanden, queestes en opdrachten. Tegelijkertijd zijn er ook nieuwe bondgenoten en alternatieve versies van het spelmechanisme uit het basisspel.


In het begin van het spel krijgt elke speler een held met een eigen stapel kaarten die de uitrusting en krachten voorstellen, maar ook een set van upgrades die direct als handkaarten gebruikt kunnen worden. Het spelbord, dat deels random opgesteld werd, zorgt voor steeds een andere spelbeleving, net als de random setjes van evenementen en vijanden die een willekeurig uitdaging voor de spelers brengen.


Dit spel introduceert meer van datgene dat Mistfall zo leuk maakte, en heeft best nog wel een lage instapdrempel voor nieuwe spelers, en het is een mooie uitbreiding voor de spelers die het basisspel al hadden. Bijna elk spelelement in deze standalone uitbreiding is uniek in vergelijking met het basisspel. Ook aan de solitaire speler is gedacht deze keer. Dus meer dan zijn geld waard zou ik zou zeggen.


Een filmpje van Rahdo is hier te bekijken :
Dit spel werd geschonken door NSKN en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 120 minuten

Reacties

Populaire posts