Pocket invaders

Ik moet toegeven dat toen ik de eerste keer de cover van dit spel zag, erg enthousiast was. Het feit dat ik eind jaren 80 en heel de jaren 90 een fervente gamer was kan er voor iets tussen zitten.


Het is nu al een hele lange tijd dat 2 oude beschavingen een gevecht houden die maar niet lijkt op te houden. Beide werelden gebruiken al hun vloten en intelligentie in een onenigheid dat de toekomst van hun beide planeten zal bepalen. Pocket Invaders brengt ons terug in de retro sfeer van een strategisch computerspel. De beweeglijkheid van jou ruimteschip zal erg cruciaal blijken, net als je portie geluk wanneer je nieuwe eenheden aan je vloot toevoegt.


Bij dit 2 speler spel is het de bedoeling om het moederschip van je tegenstander te vernietigen. Dat kan je doen aan de hand van dobbelstenen op een klein speelbord. De dobbelstenen hebben een ruimteschip afgebeeld met puntjes. Die puntjes tonen je in welke richting(en) je mag bewegen. Gelukkig hebben die puntjes verschillende kleuren zodat je de schepen van de verschillende spelers nog uit mekaar kunt houden. Je mag een dobbelsteen in je beurt 1 vakje bewegen, of je mag een dobbelsteen van je tegenstander uitschakelen, of je mag een reeds uitgeschakeld schip terug in het spel brengen door deze te dobbelen en eender waar op het speelbord te zetten. Een vijandig schip versla je door er gewoon op te gaan staan - zoals bij schaken dus. Als een schip tegen de rand komt te staan, en kan niet meer bewegen, mag je deze herdobbelen, en misschien heb je dan wel een ruimteschip dat achterwaarts kan vliegen. Het lijkt een simpel spel maar er komt meer tactiek bij kijken dan je denkt.

Een filmpje van Boardgamegeek TV kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Gen-X games en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten


Reacties

Populaire posts