Pretense

Pretense is een bijzonder spel. Het is als het ware een sociaal meta-spel, een spel dat je speelt terwijl je andere spellen aan het spelen bent.


Jij hebt een geheime rol en een geheim doel, en als je er in lukt om dit doel te volbrengen, win je een punt en mag je de rol van iemand anders stelen. Met die gestolen rol kan je proberen om nog meer punten te scoren, en eventueel nog meer rollen te stelen. Je kan dit spel tot 12 spelers spelen, en is een ideaal spel om te spelen als je meerdere spellen gaat spelen, zoals een volledige spelnamiddag en avond bij Het Geel Pionneke bijvoorbeeld.

 
Enkele voorbeelden van rollen kan je op de foto hieronder zien. De Frat boy zal de rol van een tegenstander mogen overnemen als hij gedurende een ander spel een high-five krijgt van iemand. De boekenwurm zal de rol mogen overnemen als deze persoon een handleiding van een spel aangeboden krijgt. De koning zal een rol mogen nemen als iemand anders op zijn stoel gaat zitten.


We moeten toegeven dat de herspeelbaarheid redelijk laag is. Eenmaal je alle kaarten kent, weet je dat je al deze zaken niet meer mag doen. Maar dat neemt niet weg dat je dit spel eens een avond of namiddag kunt uitproberen. En zeker niet alle rollen gaan lezen na je spelavond !
 
Een filmpje met de spelregels van The Boardgame Network kan je hier bekijken :

 

Dit spel werd geschonken door AEG en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-12
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 1 - 6 uur

Reacties

Populaire posts