Qwixx het Duell

Qwixx is een erg vlot, gemakkelijk dobbelspelletje waar wel iedereen van houdt. Vandaar dat deze Qwixx het Duel niet lang op zich liet wachten, en het spreekt voor zich dat dit een 2-speler variant is.


Net zoals in Qwixx zullen de spelers beurtelings dobbelen met gekleurde dobbelstenen, en een paar dobbelstenen bijeen zoeken om een koppel te vormen. Daarmee kunnen de spelers een vakje  afvinken op zulke manier dat ze zoveel mogelijk punten kunnen scoren op het einde van het spel. Het enige verschil is dat in dit spel enkel de actieve speler gebruik kan maken van de gedobbelde stenen, en dat spelers het scorebord delen. De voortgang van elke speler zal met steentjes op dat scorebord bijgehouden worden, elk in hun eigen kleur.


Die scoresteentjes kunnen in bepaalde situaties weggespeeld worden door de andere speler, terwijl er weer andere steentjes voor altijd veilig staan. Dit duel heeft een hoog niveau van spelers interactie, meer dan de basisversie. Op het einde van het spel tellen de spelers hun scores gebaseerd op de plaatsen van hun eigen steentjes, en de speler met de meeste punten wint het duel.

Een filmpje van The Game Boy Geek kan je hier bekijken :
Dit spel werd geschonken door NSV en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.
Qwixx het duel is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts