Railroad revolution

Ambities en een drang naar rijkdom hebben de mensheid gedreven om nog meer voortgang te willen maken. Tijdens de 19e eeuw werd er in Amerika stevig gestreden tussen de verschillende grote spoorwegmaatschappijen om de verschillende staten met mekaar te verbinden van kust naar kust, met maar 1 doelstelling : zichzelf schatrijk maken.


Railroad revolution speelt zich af net in het midden van deze woelige jaren, die de USA voorgoed veranderd hebben. Jij zult je eigen spoorweg bedrijf runnen, en je gaat het opnemen tegen de andere spelers om de meest machtige spoorweg magnaat van USA te worden.  Jij gaat spoorwegen bouwen, stations neerpoten in de steden die je reeds verbonden hebt, het netwerk van telefoonlijnen uitbreiden, en jou objectieven nazitten, waardoor de waarde van je bedrijf gaat toenemen.


Je start met een team van niet gespecialiseerde arbeiders, maar tijdens het spel kan je bijkomend werkvolk aanwerven die specifieke vaardigheden hebben. De kosten of de effecten van een actie zal bepaald worden door het type van werker dat de actie uitvoert. Om jou bedrijfsdoelstellingen te halen zal je enkele van jou werkers uit je actieve pool moeten verwijderen, om ze te promoveren tot managers. Elk van jou werkers moeten zorgvuldig aan een juiste actie toegekend worden op de juiste tijd om hun specialisatie ten volle te kunnen benutten. Jij kiest wie er promotie maakt en wie niet, want je prioriteiten zullen regelmatig veranderen.


Railroad revolution is een spel dat snel speelt met relatief eenvoudige spelregels. Het voorziet de spelers van interessante en uitdagende beslissingen die moeten genomen worden. Het is een kwestie van een goede strategie te vinden en de correcte timing om alles uit te voeren om het spel te winnen.

Een filmpje hoe je het spel moet spelen kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Pegasus Spiele en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.
Railroad revolution is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 45 - 90 minuten

Reacties

Populaire posts