Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island

Ook al is dit spel al 5 jaar oud, we hebben het toch onlangs aangekocht. Het spel is namelijk ontworpen door Ignacy Trzewiczek, de auteur van Stronghold.


Deze keer nemen we de spelers mee naar een verlaten eiland, waar ze allen aangespoeld zijn na een schipbreuk en worden geconfronteerd met een extraordinair avontuur. Jou takenpakket bestaat onder andere uit het bouwen van een schuilplaats, voedsel zoeken, vechten met wilde dieren en jezelf beschermen tegen de weer elementen. Bouwen van muren rondom je verblijf, het temmen en houden van de dieren, wapens en gebruiksvoorwerpen maken van het gene dat je kan vinden op het eiland zijn dagelijkse activiteiten.


De spelers bepalen zelf in welke richting het spel op gaat en - na enkele weken hard werken - hoe jou nederzetting eruit zal zien. Slagen jullie er ondertussen in om het geheim van het eiland te ontdekken ? Kan jij de piratenschat vinden, of een verlaten dorp ? Wie weet ontdek je wel een ondergrondse stad of een vervloekte tempel op de bodem van een vulkaan. Alle antwoorden op deze vragen zijn terug te vinden in de 100-den evenementen kaarten en 100-den voorwerp kaarten die je kan gebruiken tijdens het spel.


Jij neemt ook de rol van 1 van de 4 karakters op van de bemanning van het gezonken schip, zijnde kok, klerenmaker, ontdekker of soldaat. Gebruik jou vaardigheden om je teamgenoten te helpen. Dit is een spel waarbij er gediscussieerd moet worden, om samen het beste plan uit te werken. Zoek naar schatten, ontdek geheimen, volg de doelstellingen van 6 verschillende scenario's.  Klaar voor een stevig portie avontuur ?

Een filmpje van landgenoot VetruvianGamer is hier te bekijken :


Dit spel werd met geschonken door Portal Games en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.
Robinson Crusoe is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.Aantal spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 90 -180 minuten

Reacties

Populaire posts