Termites

Termites, ook gekend onder de naam Termity, is een strategisch spel waarbij je deze onvermoeibare insecten gaat grabbelen.


Op het eerste gezicht gaat het leven er maar rustig aan toe op de Afrikaanse vlaktes, die verschroeiend heet kunnen worden overdag. Maar dat lijkt alleen maar zo. In het dichte struikgewas voeren de termieten meedogenloze gevechten uit. Het is waarschijnlijk hun territoriaal instinct dat hen tot voortdurende gevechten met hun collega's drijven. Er is een duidelijk bewijs dat het felle kereltjes zijn : er zijn enorme grote hoeveelheden van die strijdvaardige beestjes, die ten alle tijden beschikbaar zijn om hun burcht - of hoe noemt zo een termietenheuvel - te beschermen.


Bewijs dat je strategisch kunt nadenken door te vechten om te overleven tegen je medespelers, en door nieuwe gebieden te veroveren. Het doel van het spel is om over vijandelijke en neutrale gebieden controle te verkrijgen, en om je eigen termietenheuvel te beschermen. De speler die over het grootste gebied de macht heeft met de meeste aantal punten op het einde van het spel zal de winnaar worden.

 Een filmpje van The Dice Tower kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Rebel.pl en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 - 45 minuten

Reacties

Populaire posts