The Princess Bride: A Battle of Wits

Vaak vinden grotere spelgroepen van 6 tot 10 mensen de weg naar onze spellenclub. Meestal moeten ze zich dan opsplitsen om in 2 groepjes een spel te spelen. Maar met deze The Princess Bride is dat niet meer nodig, alhoewel je er maar een kwartiertje mee bezig bent. Je kan dit bluf spel met 10 spelers spelen.


A battle of Wits is een spannend bluf spelletje. In het midden van de tafel staan een rij van bekers klaar om gevuld te worden met ofwel wijn, ofwel vergif. De spelers gaan als volgt te werk : tijdens je beurt speel je een handkaart oftewel bovenop een beker. Dat wil zeggen dat jij daar of wijn of vergif in giet. Ofwel speel je een handkaart onder een beker. Die kaart zal dan mee tellen als bod op de beker.


Helemaal op het einde van het spel wordt er gekeken wie welke beker 'gewonnen' heeft, en drinkt deze beker dan leeg. Hopelijk heb jij een beker zonder gif ! Dit is een spel waarbij de meest gewiekste speler de meeste kansen heeft om te overleven, alhoewel je soms ook wel een portie geluk moet hebben.

Een fimpje van The Dice Tower kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Game Salute en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-10
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts