The Princess Bride: I Hate to Kill You

En we gaan verder op het zelfde elan : The Princess Bride : I hate to kill you is een spel uit dezelfde stal met hetzelfde thema. Het is geen uitbreiding op het vorige spel, maar een apart te spelen spel.


The Princess Bride : I hate to kill you is een snel dobbel en kaartspelletje voor 2 spelers dat het zwaardgevecht tussen 2 personen moet nabootsen. Je kan spelen als de man in het zwart, Inigo Montoya, Graaf Rugen of Prins Humperdinck.


Elke speler start met 6 dobbelstenen en 10 kaarten. Elke speelbeurt dobbelen beiden spelers met hun dobbelstenen en spelen daarna een kaart die het resultaat van de worp kan beïnvloeden. Sommige kaarten kunnen het resultaat van de eigen dobbelstenen wijzigen, andere kaarten kunnen dobbelstenen van de tegenstanders wijzigen. Er zijn ook kaarten bij die ervoor zorgen dat er dobbelstenen terug naar de actieve pool gaan. De speler die het hoogste aantal zwaarden kan dobbelen heeft een punt en moet dan een dobbelsteen (met een zwaard op) verwijderen uit zijn actieve pool. Stilaan beginnen de spelers meer en meer dobbelstenen en kaarten te verliezen. De speler die als eerste 5 punten kan bijeen sprokkelen is de winnaar van het duel.

Het filmpje van The Dice Tower kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Game Salute en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 10 minuten

Reacties

Populaire posts