4 nieuwe Japon Brand spellen

We stellen jullie in 1 keer 4 toch wel erg unieke spellen van Japon Brand voor :

All Green


All Green is een kaartspel dat eigenlijk een eenvoudige versie is van het Japanse Mahjong. Het spel is eenvoudiger door het type van kaarten te beperken. Deze versie kan je zelfs als reisversie beschouwen, want 2 stapels van kleine kaarten past wel in elke bagage.  Een deck zijn de Tenbo kaarten die de punten tonen in waardes van 10, 5 en 1. De andere stapel bestaat uit de groene bamboo suite (Ryuiso), en vandaar ook de naam van dit spel. De ander Mahjong tegels zoals de draken zal je hier dus niet terug vinden.


Net als in Mahjong trekken de spelers beurtelings een kaart van de stapel en spelen 1 kaart vanuit de hand. Ze proberen zo een scorende combinatie te bouwen met de 5 handkaarten. De mogelijke combinaties zijn allemaal groene kaarten, een paar of opeenvolgende kaarten. Afhankelijk van de gescoorde punten van de winnende hand, mogen de spelers hun puntkaarten wegspelen. De speler die als eerste geen puntkaarten meer heeft is de winnaar, of de speler met de minste kaarten is de winnaar na 2 rondjes.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 15 minuten

Cattack! No.1


Ooit al katten zien volleyballen ? Dan is dit het moment. 2 spelers spelen samen om een volleybal team te coachen. Elke speler heeft tot 3 kaarten met pijlen in zijn hand. Met deze kaarten proberen ze de bal over het net te bewegen, of toch tenminste richting het net. Snelle aanvallen kan ervoor zorgen dat het team van de tegenstanders te laat is met het aanvullen van hun handkaarten, maar anderzijds verloopt alles minder goed gecoördineerd. Een goede voorbereiding van de aanvaller laat deze toe om een willekeurige verdedigingskaart van de tegenstander te trekken. Het team dat de bal niet over het net krijgt met 3 kaarten, verliest een punt.


Eén kat van het winnende team gaat dan even slapen. Een bal die het gebied van deze kat komt, zal onmiddellijk voor een punt zorgen, maar dan zal de kat terug wakker schieten. Het team dat als eerste 3 punten heeft wint.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 15 minuten

Ideal natto


Natto is een soort van gefermenteerde sojaboon, een bijgerecht waar blijkbaar niet iedereen gek van is. De spelers gaan hun ideale kom Natto  maken door er producten overheen te kieperen die ze zelf lusten, en de dingen die ze niet graag eten proberen ze te vermijden. Elke speler krijgt 2 voorkeurskaarten die enkel zijzelf kunnen zien. Deze kaarten tonen welke producten jij als topping wilt hebben. Beurtelings trekken en spelen de spelers hun toppingskaarten en mengen de kaarten op verschillende stapels in het midden van de tafel.


Als het moment daar is, kunnen de spelers kiezen om hun Natto te eten door een stapel kaarten te kiezen. Zodra alle spelers gekozen hebben om een stapel te eten, worden de punten geteld. De persoon die de meeste voorkeurs-toppings heeft in zijn kom Natto, is de winnaar.

Aantal spelers : 3 - 5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Kamozza


Bij Kamozza zijn de spelers exporteurs, en jou doel is om zoveel mogelijk containers in de boot te laden. In het begin van het spel krijgt elke speler dezelfde set van vrachtkaarten met verschillende containers. Er zijn 2 dokken op de tafel. Elke ronde zullen er 2 boten komen aanvaren in deze dokken. Een van deze 2 boten heeft een grotere capaciteit dan de andere. Elke speler kiest in het geheim een container kaart van zijn hand en een boot waar deze moet opkomen. 


Als de kaarten worden open gespeeld, zal de totale belasting per boot geteld worden. Indien deze hoger is dan de mogelijk capaciteit, zinkt deze boot. Anders scoren de spelers punten voor hun containers. Na een 5e ronde wint de speler met de meeste punten. Je kan een variant op dit spel spelen door als er meerdere spelers eenzelfde kaart spelen, de containers niet aan boord mogen gaan.

Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten


Al deze spellen werden geschonken door Japon Brand en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Reacties

Populaire posts