All hands on deck

Iedereen weet wel dat een piraten kapitein helemaal niets is zonder zijn bemanning. Jou opdracht in dit spel - want jij bent de kapitein - is het aanwerven van een bemanning die jou de meeste punten zal opleveren. Enkel door slim te kiezen en de juiste combinatie van bemanning aan te werven zal je een kans geven om je tegenstanders te slim af te zijn.


Je bent niet al te vies van het wegkapen van bemanningsleden van de tegenstanders of van hun punten. Jij tracht hier de bovenhand te hebben tijdens het zoeken naar een goede crew. Enkel de kapitein die pienter genoeg is en die zijn kaarten goed kan combineren, met een half oog gericht op het gene dat nog gaat komen, zal door het leven gaan als 'de' kapitein waarvan iedereen schrik heeft.
Eenmaal jou bemanning klaar is, is het tijd om 'All Hands on Deck' te roepen en om punten te gaan scoren.


Elke speler heeft een stapel kaarten voor hem liggen, maar gedurende het spel mogen de spelers van eender welke stapel kaarten trekken. In het begin van een speelbeurt trekken de spelers allemaal 3 kaarten zonder deze te bekijken. Dan telt een speler af van 3 naar 0 en dan mogen de spelers allen hun handkaarten bekijken. Ze leggen 1 kaart opzij en de rest komt op de stapel voor hen. De speler die hier als eerste mee klaar is, zal de volgende startspeler worden. De kaart die je opzij hebt gelegd, is jou geheime bemanning. Zodra als je een combinatie van 2 of meer kaarten in jou geheime bemanning hebt, kan je 'all hands on deck' roepen, en een setje van kaarten spelen dat een effect gaat triggeren en punten zal scoren. Daarna start de volgende ronde met de nieuwe startspeler. Zodra alle kaarten op zijn, is het spel ten einde en wint de piraat met de meeste punten.

Een Duitstalig filmpje over dit spel kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door King Racoon Games en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2 - 6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts