Bohnanza - das duel

Bohnanza hoeven we jullie hopelijk niet meer voor te stellen. De afgelopen jaren verschenen hiervan 10 tallen varianten. Deze keer presenteren we jullie het duel.


Bij deze versie van Bohnanza zullen de boerenkwekers mekaar cadeautjes geven die ze zelf niet kunnen gebruiken, enkel en alleen maar om het leven van de tegenstander moeilijker te maken. Terwijl de spelers proberen om aan hun vereisten te voldoen om een geheime bonus te krijgen, moeten ze de bonenvelden van de andere speler goed in het oog houden.


Beiden spelers hebben nog steeds velden voor zich om hun bonen te planten. Tussen hen ligt een rij van 8 kaarten met cadeautjes. Elke speler heeft 5 handkaarten en de 3 bonus kaarten met geheime objectieven. Tijdens je beurt heb je de optie om meerder types van bonen te planten op 1 veld, maar als je een ander type boon plant dan dat er al stond, moet het een hoger nummer hebben dan de vorige. Bij het oogsten van je bonen is het bonenmeter van de laatste kaart die je geplant had die zal tellen. Bij de start van elke beurt plant de actieve speler 2 bonen van zijn hand en draait deze kaarten open zoals gewoonlijk. In plaats van te ruilen, krijgt de tegenstander een boon als geschenk. De andere speler kan deze boon aanvaarden of weigeren, maar als deze niet aangenomen wordt, moet hij een geschenk in ruil aanbieden. Het is toegestaan om te bluffen, maar dat kan je wel eens zuur opbreken.


Bonuskaarten kunnen eender wanneer voldaan worden. Een objectief volbrengen zal je bonen dollars opleveren en de geheel nieuwe bonen centen. Als de trekstapel leeg is, wint de speler met de meeste bonen dollars. We merken hier direct de hogere interactie tussen de 2 spelers op in vergelijking met het standaard spel.

Een filmpje, jammer genoeg enkel in het Duits, kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Amigo Spiele en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts