Bohnedikt

Voor alle duidelijkheid, we spreken hier over Bohnedikt versie 2016, niet de versie die al in 2009 verscheen via Lookout Games. In deze versie hebben de spelers nu 2 gespecialiseerde bonenvelden om hun bonen te planten : de tuin van de abdij en de 'Gottesacker' of God's acre.


De naam Bohnedikt is afgeleid van paus Benediktus, en deze uitbreiding introduceert bohn-edict kaarten die enkel en alleen maar in de tuin van de abdij kan geplant worden. Deze uitbreiding heeft ook slachtoffer kaarten waarop 2 soorten van bonen staan. Schud de bohn-edict kaarten samen met de gewone bohnanza kaarten, en geeft iedereen kaarten om mee te starten. De spelers nemen dan 1 slachtoffer kaart en plaatsen deze achteraan op hand.


Het spel wijzigt nu als volgt : bohn-edict kaarten dienen als joker en kan gespeeld worden op 1 van je bonenvelden, maar ze hebben geen bonenmeter. Dus als je een veld moet oogsten met een bohn-edict kaart erop, verdien je geen geld. Als er een bohn-edict kaart tijdens de ruilfase wordt omgedraaid, zal de regel op die kaart van toepassing zijn, die de huidige ruilfase zal veranderen.

Als je 2 bonen kaarten op hand hebt, of 1 op hand en 1 tijdens de ruilfase, die overeenkomen met jou slachtoffer kaart, mag je die slachtofferkaart afleggen en beiden bonen op jou God's acre planten. Je mag daar enkel kaarten planten als ze overeenkomen met de bovenste kaart van God's acre, en als je gaat oogsten gebruik je de bonenmeter van God's Acre zijn bovenste kaart om geld te verdienen.

Een Duitstalig fimpje kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Amigo Spiele en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 45 - 60 minuten

Reacties

Populaire posts