Dragon Keeper: The Dungeon

In lang vervlogen tijden, toen de mens en de draak nog vijanden waren, verlieten enkele avonturiers hun originele gilde om een draak te dienen. Zij beschermden de draak tegen herhaaldelijke aanvallen van andere avonturiers, die aangetrokken waren door de fantastische schat dat de draak bewaakte, dat diep in de kerkers van het kasteel begraven lag.


Bij Dragon Keepter : The dungeon gaan de spelers tegels verzamelen. Als speler ben jij de eigenaar van een draak en je zult de avonturiers die trachten de schat te stelen moeten vangen. Maar je zult ook trouw moeten blijven aan je gilde door die avonturiers niet gevangen te nemen. Eenmaal je de aanvallen hebt kunnen afweren, geef je enkele van die gevangen genomen avonturiers als lekkere snack aan je draak.


Het spel bevat tegels in 5 verschillende kleuren en verschillende waardes. Deze tegels stellen de avonturiers voor die de schat van de draak willen stelen. Jij bent verantwoordelijk om deze mannen uit de kerker te verwijderen. Elke beurt neem je een tegel voor jezelf en geeft je een andere tegel naar een andere speler. De keuze aan tegels is afhankelijk van de positie van draak - de tegel moet in dezelfde rij of kolom dan de draak bevinden. Daarna beweegt de draak naar de tegel die net verdwenen is. Dus elke tegel beslissing limiteert de keuze van de volgende tegel die je kan nemen.


Bij de start krijgt elke speler een kleur die je geheim moet houden. Die kleur komt overeen met je gilde. Elke tegel van die kleur geeft je strafpunten. De spelers stapelen hun verworven tegels per kleur, en op het einde van het spel wordt de grootste stapel weg gedaan. Als dat dan ook nog een stapel was met tegels van je eigen kleur, moet je de 2e grootste stapel weg doen. Het totaal van de tegels wordt nu geteld om de winnaar te bepalen.

Een Engelstalig filmpje van Undead Viking kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Illopeli en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 20-30 minuten

Reacties

Populaire posts