Imhotep

Bij Imhotep ga je stevige monumenten bouwen naar het voorbeeld van Imhotep, de bekende architect van Egypte. Je hebt schepen nodig om blokken steen te vervoeren naar de verschillende bouwplaatsen.Gedurende het spel zal een heftige strijd ontstaan tussen de spelers over de meest waardevolle stenen. Jouw tegenstanders zullen ervoor proberen te zorgen dat de schepen met hun lading naar concurrerende bouwplaatsen varen. Zorg ervoor dat ze jouw plannen niet kunnen dwarsbomen. Met een goede strategie en een vleugje geluk, kan jij deze strijd winnen!


Bij de start krijgen de spelers al enkele stenen, afhankelijk van wie er start zal dat aantal verschillen. Je kan maximum 5 stenen op je speelbordje plaatsen. De eerste van de 5 rondekaarten wordt open gespeeld en daarop staat het aantal en types van boten die deze ronde gaan varen. Beurtelings mogen de spelers nu stenen plaatsen op een bootje, of stenen uit de voorraad bijvullen op hun speelbord, of met een bootje gaan varen. Het varen met een bootje mag enkel als er genoeg passagiers zijn. Eenmaal een bootje op 1 van de verschillende bouwplaatsen aankomt, stappen de passagiers in volgorde de boot uit en bezetten ze vakjes op die bouwplaats, of mogen ze 1 of meerdere kaarten kiezen in het geval van 1 bepaalde bouwplaats.

Op die verschillende bouwplaatsen kan je onmiddellijk punten scoren, of na elke ronde, of op het einde van het spel. Nadat alle bootjes gevaren hebben, is de ronde gedaan en is er een tussentijdse puntentelling. De speler die op het einde van het spel de meeste punten heeft, is de winnaar.

Het filmpje van The Dice Tower kan je hier bekijken :


Imhotep werd geschonken door Kosmos en is in april het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.
Imhotep is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 40 minuten

Reacties

Populaire posts