Mea Culpa

In deze Mea Culpa draait het allemaal om zondigen en zondaars. Al is het nu in het bordeel of op de markt, mensen zoals de Paus of de Keizer kan je eender welk tijdstip van de dag hard aan het werk zien. Zelfs de meest miserabele gierigaard zal aangespoord worden om genoeg duurzame stenen en wijnen te zoeken om voldoende donaties aan de kathedraal van de heer te doneren.


Het is trouwens door deze vrijgevigheid dat een arme sukkelaar verontschuldigd kan worden voor zijn hebzucht en lusten. Waar het eigenlijk op aan komt is om net genoeg gezondigd te hebben om alle doelen te bereiken en hiermee weg te komen, terwijl anderen hierin falen. Met andere woorden, om te winnen zullen de spelers het spel moeten beëindigen met hun arme zieltjes dichter bij de poorten van de hemel dan de anderen. Alhoewel dat deze zieltjes zich gedurende het spel enkel in de tegengestelde richting bewegen, richting hel dus.


Slechts tegen het einde van het spel kunnen de speler terug richting hemelpoort klimmen, afhankelijk van de brieven die ze wisten te bemachtigen. Dat is het hoofddoel van elke speler. Tot aan het einde van het spel nemen de spelers karakters aan, bestaande uit de paus, de Keizer, de handelaar of de kleine zondaar. Elke ronde geven deze karakters de spelers toegang tot verschillende speciale acties. Tijdens een speelbeurt kopen of verkopen de spelers goederen op de markt, bezoeken het bordeel, of doneren in het geheim geld en goederen aan de kerk. Ondertussen gaat de constructie van de 3 kathedralen verder. Zodra er één af is, zal de kerk deze o zo belangrijke brieven uitdelen aan diegene die het meeste gedoneerd hadden in één van de 3 categorieën.


Tijdens het spel zullen de spelers zondigen. Deze zonden zullen je dichter bij de hel brengen, maar je zult nu eenmaal niet anders kunnen. Het is aan jou om de juiste balans te vinden en op het juiste moment de juiste rol te kiezen om zodoende de meeste brieven te winnen.

Een filmpje van BoardgamegeekTV kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Zoch Verlag en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 90 minuten

Reacties

Populaire posts