Nerdy Inventions

'Nerdy Inventions" is in wezen een set-collectiespel met dobbelstenen. Er zijn 10 verschillende soorten uitvindingen te verzamelen met wisselende aantallen, voor een totaal van 29 kaarten. Hoe meer verschillende soorten je bemachtigt, hoe groter de bonus op het einde van het spel.


Aan het begin van een spelersbeurt zijn 6 kaarten beschikbaar. Hiervoor mag je dobbelen met 3 dobbelstenen: elke kaart komt namelijk overeen met een bepaalde combinatie van dobbelstenen. Dit varieert van 2 tot 3 waarden, waarvan er sommige vast zijn en andere afhankelijk van de rij waarin de kaart ligt. Wanneer je een kaart wint, levert dit niet alleen punten op maar kan je ook de uitvinding gebruiken om toekomstige worpen te manipuleren. Zo kan je bvb een dobbelsteen verlagen in waarde, herdobbelen of opsplitsen. Of je kan ook de kaarten rij verversen of twee aangrenzende kaarten van plaats wisselen als dat je beter uitkomt. Dit laatste kan trouwens ook als speciale actie met een dobbelsteen.
Maar let op: gebruikte uitvindingen geraken uitgeput en moeten terug opgeladen worden. Dit doe je door een dobbelsteen te spenderen. Een ideaal alternatief als je worp verder niks oplevert.


Na je beurt schuiven de kaarten door (als je er één behaald hebt natuurlijk) en wordt rij 6 aangevuld. Zo gaat het spel verder tot de trekstapel op is, of tot iemand de speciale uitvinding activeert om het spel te beindigen. Hiermee kan je ook extra punten scoren trouwens. Wie daarna de meeste punten heeft met zijn uitvindingen en eventuele bonus mag zich de nerdiest inventor noemen.


Wie zin heeft in een lichter tussendoortje maar met nog voldoende pit zal "Nerdy Inventions" zeker kunnen waarderen. Enkel het spelthema zelf blijft een beetje onder de verwachtingen: de "inventions" beperken zich tot vage symbolen, het "nerdy" aspect moet je er zelf bij verzinnen. Maar dat neemt niet weg dat het een prima spel is. Zeker proberen dus!

Een fimpje van Push your Luck is hier te bekijken, alhoewel hij het precies over 'neddy' inventions heeft :


Dit spel werd geschonken door Mayday Games en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

 
Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts