Baby blues en Baby blues continues

Het spel Baby Blues van Jumping Turtle Games is een ideaal cadeautje om mee te nemen als je op babybezoek gaat.Baby Blues is een kaartspel waarin de spelers werknemers zijn in een kinderdagverblijf. Ze zijn verantwoordelijk voor vijf baby's en moeten alles doen wat nodig is om de baby's tevreden te houden. Vanaf het moment dat de baby's beginnen te huilen, kan je ze niet meer gelukkig maken. Wanneer een speler vijf huilende baby's voor zich heeft, stopt het spel en scoren de andere spelers punten voor alle niet-huilende baby's.

Je kan de baby's van anderen aan het huilen brengen door bijvoorbeeld een fopspeen te stelen of de speelgoedmobiel stuk te maken. Voor iedere pestkaart is er een gepaste reactiekaart om de baby zoet te houden. Op het einde van je beurt zal je een oplossing moeten vinden voor een baby die niet gelukkig meer is, of hij zal dus beginnen huilen. Een voorbeeld van mogelijke oplossing is het spelen van kalmerende muziek via een gsm. Of je kan de baby beginnen voeden. Jou collega's kunnen je helpen, maar ze kunnen je ook bedotten door een andere kaart toe te schuiven dan ze eerst beloofd hadden. Aan jou dus om vrienden te worden of mekaars bloed onder de nagels te pesten, vroeg of later krijg je het wel dubbel en dik terug betaald.


Baby blues continues is al een eerste uitbreiding op dit spel. Er zitten verschillende componenten in die je allemaal tegelijk of afzonderlijk kan toevoegen aan het basisspel.


Met deze uitbreiding kan je tot 6 personen spelen. Er is ook een variant voor 2 spelers. In het basisspel kon je bij 2 spelers niet ruilen en zijn de punten op de achterzijde van de kaarten van geen belang. Met deze variant komen deze zaken wel terug in het spel. Kaarten kunnen nu geruild worden met een kast en het spel kan vroegtijdig stoppen doordat de baby's door hun ouders worden opgehaald. In dat geval verdienen niemand van de 2 spelers punten.

Een nieuw soort van kaart is erbij gekomen : actie kaarten. Behalve de gewone kaart mag je ook nog actiekaarten zoveel je wil spelen. Hiermee kan je de problemen bij je baby's doorschuiven naar de baby's van andere spelers, of kan je zelfs baby's wisselen. Dit brengt wat meer tactiek met zich mee, en je kan mekaar nu nog harder pesten.


Tot slot is er nog de zieke baby : deze baby heeft net overgegeven omdat hij teveel taart heeft gegeten. De eigenaar van de baby kiest in welke richting dit gaat gebeuren (links of rechts) waardoor die baby ernaast onmiddellijk begint te huilen. Je zou voor minder. Gelukkig zijn er medicijnen beschikbaar, maar kan je die nog tijdig toedienen ?

Deze spellen werden geschonken door Jumping Turtle Games en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.
Baby Blues is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

 
Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 - 30 minuten

Reacties

Populaire posts