Bärenpark

Wie aan een klein lief knuffelbeertje dacht, komt bedrogen uit. De beesten uit dit spel wegen maar liefst tegen de 900 kg en zijn wel 3 meter hoog als ze op hun achterste poten gaan staan. De beer is de grootste en zwaarste carnivoor - op land wel te verstaan - ter wereld.


Er is natuurlijk niet zomaar 'de beer', maar er zijn vele variaties in deze dierensoort. Zo is er de Kodiak beer, de zwaarste van allemaal, de poolbeer, die we allemaal kennen van de Coca Cola reclame. De poolbeer is in gewicht maar de helft van de Kodiak beer, maar hij kan wel groter zijn.

Bärenpark neemt je mee in de wereld van al deze beren, en de spelers krijgen als opdracht een eigen beren park te bouwen. Keuzes zoals nog een hok voor de poolberen bouwen, of toch nog eentje zetten voor de koala's zijn dingen waarvoor je zult komen te staan. En dan zijn er nog de bezoekers die vast wel honger krijgen van de hele dag doorheen je park te wandelen, dus voor hen zal je nog eetkraampjes moeten voorzien. Het maakt niet uit wat je kiest om te gaan bouwen, je moet er gewoon voor zorgen dat je de toestemming krijgt om iets te bouwen, en je zult je beschikbare bouwgrond verstandig moeten gebruiken.


Bij het bouwen van je berenpark probeer je het park zo mooi mogelijk te maken, en je tracht elke vierkante meter zo nuttig mogelijk te benutten. Het park zal gebouwd worden door tegels die uit verschillende vormen bestaan te combineren op een raster, en de spelers zullen punten scoren voor dierenhokken, open lucht gebieden, vervolledigde gebouwen, enz ... Hoe sneller je kan bouwen, des te beter. Door icoontjes af te dekken krijg je nieuwe tegels. Het spel is ten einde zodra een speler zijn park volledig klaar heeft. Daarna tellen alle spelers hun punten op om te zien wie gewonnen heeft.


Dit spel werd geschonken door Mayfair en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 - 45 minuten

Reacties

Populaire posts