Cosmic Pioneers

Ben jij het ook bij om op die radioactieve en overbevolkte planeet te wonen met de naam Aarde ? Wel nu, dan kan je best een kapitein worden op een sterrenschip bij het bedrijf Genesis Corp.


Met jou schip reis je naar een nieuw systeem Tau Ceti, waar er 11 planeten ronddraaien in de bewoonbaren Goldilocks zone. Het is er niet te heet, niet te koud : ideaal. De wetenschappers hebben een portaal gebouwd dat schepen, goederen en mensen kan teleporteren. Er is ook al gezorgd voor een ruimtestad 'Waystation' aan de uitgang van het portaal. Alles is klaar en niets kan er verkeerd gaan. 8-)


Je zult al wel door hebben dat dit een sci-fi bordspel is. Cosmic Pioneers is een spel waarbij de spelers gebieden moeten controleren, en daarmee ook de planeten. En je tracht er natuurlijk meer te controleren dan de tegenstanders, maar ook meer dan de aliens. Elke speler start met een ruimteschip en een verschillende commander die een unieke eigenschap heeft. Door je schip te verbeteren proberen de spelers aan de hand van kolonisten zoveel mogelijk planeten te controleren. Maar die planeten zijn al bewoond door aliens, en die zien het echt niet zitten om hun planeet te delen.

Het unieke aan dit spel zie je al bij het klaar zetten van het spelbord, waarbij gebruik wordt gemaakt van een drafting mechanisme. Je kiest eerst 1 van de 10 beschikbare scenario's, dan kies je 2 van de 5 aliens en vervolgens schik je de 11 planeten op het bord. Maar liefst 7,9 miljoen combinaties zijn mogelijk. Ga jij ze allemaal proberen ?

Een filmpje van DGA Plays kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Vesuvius Media en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 13 jaar
Speelduur : 40 - 60 minuten

Reacties

Populaire posts