Dicey Goblins

Met Dicey Goblins kan je uittesten hoeveel geluk je wel kan hebben aan de hand van dobbelstenen. De spelers zijn allen goblins die de eieren van een draak gaan stelen.


Het spel wordt gespeeld in verschillende rondes, en elke ronde bestaat uit een serie van beurten waarin de spelers beslissen of ze een poging ondernemen om het nest van de draak te plunderen, of daarvan afzien. Zodra een speler 18 eieren weet te verzamelen, of er zijn 6 rondjes gepasseerd, is het spel ten einde. Zoals je wel kunt merken zijn de drakeneieren goud waard, maar enkel als je levend uit het drakennest geraakt en als je ze kan verkopen. Dit spel is zeer eenvoudig om te spelen en om aan te leren. Het is gewoon een kwestie van hoe ver kan je jouw geluk doordrijven. Bij de start van elke ronde wordt een dobbelsteen willekeurig getrokken uit een zak, en in het nest van de draak gelegd. De spelers zien nu hoeveel eieren de draak in z'n nest heeft, en bepalen of ze gaan lopen of niet. Gaan ze lopen, worden de eieren gelijk verdeeld onder hen. Gaan ze niet lopen, worden er nog 2 dobbelstenen getrokken en gedobbeld. Alle eieren komen zij bij in het nest te liggen. Maar er kunnen ook doodskoppen gerold worden. Als er 3 doodskoppen zijn, is de ronde gedaan (of als de dobbelstenen op zijn). In dat geval verdien je niets.


De overlevenden verdelen op het einde de resterende eieren en krijgen 1 goudstuk voor elk ei. De winnaar is die goblin die als eerste 18 goudstukken heeft. Liefhebbers van het spel Diamant zullen onmiddellijk dit spelprincipe herkennen.

Een filmpje van The Dice Tower kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Renegade Game Studios en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3-6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 20 - 45 minutenReacties

Populaire posts