Don't mess with Cthulhu

Don’t Mess with Cthulhu is een sociaal deductie spel waarbij de spelers geheime identiteiten krijgen. De spelers zijn oftewel onderzoekers die proberen om Cthulhu niet te laten ontwaken, want dan zal hij de wereld overnemen, oftewel zijn de spelers Cultisten, die net wel willen dat de wereld aan een abrupt einde komt.


Het spel zal 4 rondes in beslag nemen. De onderzoekers moeten alle Elder symbolen omdraaien om te kunnen winnen. De Cultisten winnen als Cthulhu ontdekt wordt of als het spel ten einde is voordat alle Elder symbolen gevonden werden. Voor elke ronde krijgt elke speler een aantal onderzoekskaarten, die ze mogen bekijken. Daarna worden deze geschud en gedekt voor hun gelegd. Ze weten dus welke kaarten ze hebben, maar niet in welke volgorde ze liggen. Elke ronde heeft een aantal acties die gelijk is aan het aantal spelers.


De spelers gaan nu acties uitvoeren om de onderzoekskaarten open te spelen. Maar let dus op, als je Cthulhu open speelt winnen de Cultisten onmiddellijk. Draai alle Elder symbolen open, en de onderzoekers winnen. Je kan dit spel best verschillende rondes spelen. In dat geval krijgen de verliezers van elke ronde een token. Zodra een speler 3 tokens heeft, is het spel ten einde en is de verliezer gekend.

Een filmpje van the Dice Tower kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Indie boards & cards en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 4-60
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : tot 30 minuten

Reacties

Populaire posts