Fly high


Wat zou jij doen als je kon vliegen ? Eens naar de maan en terug vliegen ? Deze Fly High is een eenvoudig en snel geheugen spel waarbij de spelers zo hoog mogelijk proberen te vliegen, en waarbij ze risico's moeten nemen om de meesten punten te scoren.


In het begin van het spel wordt er een raster van 3 op 3 kaarten op de tafel gedekt geplaatst. Deze kaarten hebben waardes van 10 tot en met 60, en de getallen zijn allen veelvouden van 10. Tijdens je speelbeurt dobbel je met een dobbelsteen om te bepalen wat het minimum aantal kaarten is dat je moet open draaien. Probeer nu zo hoog mogelijk te vliegen door de juiste kaarten te vinden in stijgende waarde. Draai je een kaart om die een gelijke of lagere waarde heeft dan de vorige, worden alle kaarten terug dicht gelegd en is het aan de volgende speler.


Durf jij het aan om meer kaarten open te draaien dan dat nodig was volgens de dobbelsteen ? Zoja kan je misschien wel een setje van 3 kaarten met dezelfde kleur verdienen voor bonuspunten. Als je scoort, verwijder je de kaarten en vul de gaten in het raster op met nieuwe kaarten. Als de stapel kaarten op is, is het spel ten einde en wint de speler met de meeste kaarten.


Dit spel werd geschonken door Korea Boardgames en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 15 - 30 minuten

Reacties

Populaire posts