Fuji Flush

Je zou bijna denken dat de mannen van 2F toch ten rade moeten gaan bij anderen om de namen van hun spellen te blijven verzinnen. Steevast blijven ze bij de letter 'F' als eerste letter van de titel.


De bedoeling van dit spel is echter niet echt origineel : probeer als eerste van je kaarten vanaf te geraken. Je gaat de krachten bundelen met medespelers om de kaarten te kunnen verslaan die bepaalde spelers uitspelen. Of je kan ervoor kiezen om de hoogste kaart te spelen waarmee je elke andere speler verslaat.


Fuji Flush is een snel, leuk en gemakkelijk kaartspel waarbij je af en toe wel eens een vloek hoort galmen als iemand jou slag 'flushed'. Dit spel bestaat uit kaarten die genummerd zijn van 2 tot 20, waarbij de hogere nummers zeldzamer zijn dan de lagere. Elke speler krijgt bij de start 6 kaarten op hand. Volgens uurwijzerzin spelen de spelers 1 kaart. Als die hoger is dan een andere kaart momenteel op de tafel, worden de lagere kaart of kaarten weggelegd en die spelers moeten dan een nieuwe kaart van de stapel trekken.  Indien 2 of meer spelers hetzelfde getal spelen, worden die waardes opgeteld. Als het één van die spelers zijn beurt is, en die kaart ligt nog steeds voor hem, mogen ze de kaart wegdoen zonder een nieuwe te trekken.

Een filmpje van The Dice Tower kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door 2F Spiele en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3 - 8
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 10 - 20 minuten

Reacties

Populaire posts