Het orakel van Delphi

Voor een keer is Zeus, de Griekse god van donder en de lucht, in zijn goede doen. Daarom besluit hij om een once-in-a-lifetime cadeautje te geven aan een sterveling die het waard is. Hij nodigt hem of haar uit in zijn koninkrijk Olympus. Maar om te zien of deze sterveling dit alles wel verdiend, zal Zeus een wedstrijdje organiseren, en zo is hijzelf ook nog eens vermaakt.


12 legendarische taken krijgen de kandidaten voorgeschoteld : richt mooie standbeelden op, bouw heiligdommen, voer offers uit en versla de meest enge monsters. De eerste deelnemer die alle opdrachten tot een goed einde kan brengen zal uitgekozen worden om Zeus te bezoeken. Het is nu aan de spelers om die kandidaat te worden, maar hoe ga je dat tot een goed einde brengen ? Er is maar één iemand die kan helpen, en dat is het orakel van Delphi. Laat haar antwoorden je begeleiden tot bij Zeus.


De aandachtige lezer had misschien al opgemerkt dat dit een spel is van de hand van Stefan Feld. De helft van de veelspelers weten nu al genoeg en willen per se dit spel spelen, en terecht. De spelers reizen met hun schepen over een groot variabel spelbord dat bestaat uit hexagonale tegels, waarop eilanden en water staan afgebeeld. Elke speler zal proberen om bepaalde eilanden te bereiken om de 12 taken die Zeus hen gegeven heeft uit te voeren. Zo zullen de spelers offers moeten verzamelen van verschillende kleuren en ze moeten afleveren in de juiste tempels, of monsters van een bepaalde type en kleur moeten verslaan. Dit alles komen ze te weten op de eilanden zelf.Om deze kleur afhankelijke acties uit te voeren, krijg je elke beurt 3 gekleurde dobbelstenen, de orakel dobbelstenen. Met deze stenen dobbelen in het begin van je beurt komt overeen met het raadplegen van het orakel, waarbij de dobbel resultaten haar antwoorden zijn. Die antwoorden bepalen welke acties je kan uitvoeren, en je hebt telkens 3 acties die je kan uitvoeren elke ronde. Alhoewel dat af en toe kan afwijken. Behalve het orakel te raadplegen kan je ook hulp van de goden vragen en je kan gunst tokens verkrijgen, reisgenoten en andere speciale mogelijkheden die je aan de overwinning kunnen helpen. Verschillende uitgeruste schepen en de variabele setup van het speelbord zullen zorgen voor de strategische en tactische variaties bij elk nieuw spelletje.

Een filmpje van BoardgamegeekTV over dit spel kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door 999 games en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.
Het Orakel van Delphi is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 70 - 100 minuten

Reacties

Populaire posts