Kingdomino

Bij Kingdomino ben jij een heer van adel, op zoek naar nieuwe landen om jou koninkrijk uit te breiden. Je zult alle landen moeten verkennen, gaande van graanvelden, meren en bergen, op zoek naar de beste plaatsjes, maar opgepast want de andere adel zijn hetzelfde van plan.


Je wint dit spel door de met de meeste punten te eindigen. De meeste punten scoor je door lange aan mekaar sluitende stukken land te hebben, en zeker als er kroon icoontjes opstaan. Elk aaneen gesloten stuk terrein levert je 1 punt per vakje op, vermenigvuldigd met het aantal kroontjes.
Elke beurt komen er evenveel terrein tegels open te liggen als er spelers zijn. Elke tegel bevat 2 vierkantjes, die een landschap voorstellen. Zo is daar bos, woestijn, water, mijnen of velden. Beurtelings mag elke speler een tegel kiezen en die toevoegen aan zijn koninkrijk. Een van de 2 vierkantjes moet bij het aan puzzelen overeenkomen met een terrein dat er reeds ligt.
Kan je tegels - of domino's in dit geval - niet plaatsen, zal je dat punten kosten.

Echt moeilijk is dit spel niet, maar je mag het toch niet zo maar bij de licht gewichten klasseren. Het is wel degelijk een geavanceerd familiespel met genoeg uitdaging. Aan te raden als je gek bent van puzzel spelletjes zoals bijvoorbeeld Cottage Garden.


Een filmpje van Rahdo Runs Through kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Blue Orange en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.
Kingdomino is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 - 20 minuten

Reacties

Populaire posts