La traversée de la baie du Mont Saint-Michel à D

Als je wil uitpakken op een romantische avond bij je vriendin, kan je misschien voorstellen om dit spel te spelen. Alleen al bij het uitspreken van de titel zal ze waarschijnlijk smelten, terwijl geen van beiden enig idee heeft wat er net gezegd is geweest.


De spelers gaan hun pelgrims van de ene kant van de baai naar de andere kant van de baai bewegen. Ze gebruiken daarvoor de 3 witte dobbelstenen om over de aangrenzende vakjes te bewegen, die elk genummerd zijn van 1 tot 6. Gewoon wandelen van vakje naar vakje is mogelijk, maar je kan ook over de pelgrims heen springen, wat een pak sneller gaat. Een grijze dobbelsteen brengt goede en slechte gebeurtenissen met zich mee. Elke beurt zal de getijde voorwaarts bewegen, en elke pelgrim die overspoelt wordt, zal verdrinken.
Zoals je weet moet je Mont Saint-Michel niet zonder gids bezoeken. Het drijfzand er vlak voor is zeer gevaarlijk.


Het is nu aan jou om goede dobbelcombinaties te dobbelen en zo snel mogelijk voorwaarts te bewegen voor je in het drijfzand vast komt te zitten. De speler die als eerste Mont Saint-Michel bereikt met 2 pelgrims is de winnaar.

Een Franstalig filmpje kan je hier bekijken :Dit spel werd geschonken door Eggame en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 7
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts