Neko-in

Bij Neko-in trachten de spelers mooie gekleurde gummy poezen - in het Japans 'Neko' - te vinden die zich verstopt hebben in de hoeken van een typisch Japans huis.
De eerste speler die de kleine beestjes uit hun schuilplaats kan halen zal de winnaar zijn.


In dit spel heb je een beetje strategie nodig, maar ook een goede reflex. De spelers krijgen eerst elk een kamer. Op deze spelborden staan er 5 lege vakken voor de verbergplaatsen. De spelers krijgen 5 willekeurige verstop tokens en plaatsen deze bedekt voor zich. Tot slot worden alle katten in de tuin gezet. Het is nu aan jou om als eerste van al de verstop tokens af te geraken voor je tegenstanders. Elke jeton moet op een overeenkomstige plaats komen te liggen, afhankelijk van de vorm en kleur van de kamer. Elke beurt zal een speler zijn eigen kat bewegen en vervolgens kiest deze de kamer om een kat te verstoppen. Kiest hij zijn eigen kamer, mag hij de kat op eender welke plaats zetten. Staat hij in een kamer van een andere speler, mag die speler kiezen waar hij de kat moet zetten.


Als jou kat geplaatst is op een plaats dat overeen komt met één van je verstop tokens, mag je deze op de overeenkomstige plaats leggen. Elke kamer kan altijd maar 1 kat hebben, want de katten schieten niet zo goed op met mekaar. Doe je dat toch, dan ontstaat er ruzie. Daarna zal de actieve speler dobbelen en nemen alle spelers het tegen mekaar op om de kat van de overeenkomstige kleur te grabbelen, waar die zich ook mag bevinden. De snelste speler mag één van zijn tokens doorschuiven naar een speler met minder tokens. Zit je zonder tokens, dan ben je gewonnen.

Dit spel werd geschonken door Red Glove en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3-6
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 10 - 30 minuten

Reacties

Populaire posts