Nisyros

Nisyros is een co-operatief spel - zoals we dat steeds van Sunny Games gewoon zijn - dat gebruik maakt van een worker placement spelmechanisme.


De spelers bevinden zich op het vulkanisch eiland Nisyros, en de vulkaan staat op uitbarsten.  Jullie zijn de bewoners van dit eiland, en je zult deze arme mensen in veiligheid moeten brengen. Een veilige plaats is het buureiland Kos, maar lukt dat nog op tijd ?


Tijdens een speelbeurt verzamelen de spelers grondstoffen van het eiland. Hoe hoger ze de vulkaan op gaan, hoe meer vruchtbaar de grond er is, en des te meer grondstoffen er zijn. Maar het is natuurlijk ook een pak gevaarlijker om zo dicht bij deze vuurspuwende berg te komen. Met de grondstoffen die de spelers verzamelen kunnen de spelers hun mensen te eten geven, boten en dammen bouwen. De dammen worden gebruikt om de lavastromen te stoppen en de boten om de mensen van het eiland te evacueren. Om Nisyros te kunnen winnen moeten de spelers samen werken, een goede strategie bedenken en misschien wel een tikkeltje geluk hebben. Het spelbord kan op verschillende manieren klaar gezet worden en je kan het spel in 3 moeilijkheidsniveaus spelen.


Dit spel werd geschonken door Sunny Games en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.
Nisyros is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 - 60 minuten

Reacties

Populaire posts