Tavern's tales

Tavern Tales is een kaartspel waarbij de spelers hun eigen stapel kaarten moeten bouwen. Deze stapel kaarten bestaat uit avonturiers die hunkeren naar roem, en ja, ook een beetje naar avontuur.


Elk van de 15 karakters in het spel hebben hun eigen unieke eigenschappen, en dit wil zeggen dat de keuze van de spelers wat betreft het aanwerven van deze karakters, een directe invloed heeft op een mogelijke overwinning. Het is dus aan jou om de leden van jou groepje zorgvuldig uit te kiezen, zodat ze mekaar goed aanvullen. De spelregels zijn erg eenvoudig, maar het spel winnen is dat niet. Je zult je beste strategisch denken uit de kast moeten halen, vooruit plannen en moeten kunnen reageren op de acties van de tegenstanders.


Tijdens een speelbeurt mag een speler 2 van 3 beschikbare acties uitvoeren. Deze zijn : - speel een open kaart en gebruik de eigenschap   - speel een open kaart en werf een karakter aan of ga op queeste   - speel een setje van kaarten van eenzelfde karakter.
De spelers proberen zoveel mogelijk karakters aan te werven en proberen zoveel mogelijk queestes te vervolledigen. Op het einde van het spel krijgen de spelers prestige punten voor hun karakters en opdrachten die volledig zijn.

Een filmpje van BoardgamegeekTV kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Tailor Games en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 30 -60 minuten


Reacties

Populaire posts