Yangtze

Dit spel van Piatnik speelt zich af op de rivier Yangtze, een rivier waar een beetje aardrijkskunde kenner of quiz speler minstens al van gehoord heeft, of ken je de 3e grootste rivier ter wereld echt niet ?


De spelers proberen elk zo veel mogelijk geld te verdienen aan de hand goederen te verhandelen op deze rivier. Tijdens een speelbeurt mag een speler 2 mogelijke acties uitvoeren. Een eerste actie is het verkopen van 1 of meerdere bundels van goederen. Een tweede actie is aankopen van een accommodatie of gereedschap. De goederen op de Yangtze rivier worden goedkoper naarmate ze verder en verder drijven richting Shanghai. De speler die het geduld heeft om lang genoeg te wachten kan zo goederen aan een erg goedkope prijs aankopen, maar dan moet je er wel van uit gaan dat de andere spelers dit niet net voor jou gaan kopen.


De spelers zijn niet alleen afhankelijk van ruilhandel. Ze kunnen ook zaakjes oprichten die hen voordelen opleveren tijdens het spelen. Bovendien zijn er nog een 6-tal speciale kaarten die elke speler in het begin van het spel krijgt. Dit is een luchtig familiespel dat vlot speelt en er bovendien ook nog eens erg leuk uitziet.
 
Een filmpje van Jeremy Reviews It kan je hier bekijken :


Yangtze werd geschonken door Piatnik en is in mei het spel van de maand.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 60 minuten

Reacties

Populaire posts